101 килограма наркотици са изхвърлени от хеликоптера, идващ от България и

...
101 килограма наркотици са изхвърлени от хеликоптера, идващ от България и
Коментари Харесай

Хеликоптер, идващ от България, е изхвърлил над 100 кг наркотици на турската граница

101 кг опиати са изхвърлени от хеликоптера, приближаващ от България и нарушил турското въздушно пространство, оповестява турският вестник Cumhürriyet. 

101 кг опиати, които на пазарна стойност са 20 милиона лири ( 170 000 лева) са изхвърлени от хеликоптера, който е нарушил турското въздушно пространство от българската граница. Трима обвинени са хванати по отношение на случая.

Екипите на въздушното радарно командване на Чанаккале са разкрили, че хеликоптер, навлизащ в турското въздушно пространство от България, лети ниско над село Енимахале в област Бабаески на Къркларели ( Лозенград ) през нощта.

Инцидентът е докладван на командването на жандармерията на провинция Къркларели. Предприемайки дейности, екипите са иззели 101 кг опиат, опаковани в чували. Задържани са трима обвинени. Установено е, че килограми дрога са изхвърлени в региона с хеликоптер, се показва в изказването.

Губернаторът на Къркларели Бирол Екичи е съобщил в изказване, че интернационалната незаконна мрежа, която е следена отдавна, е разрушена.

" Нашите екипи откриха, че хеликоптерът, който е хвърлил торби в района, се е върнал назад към българската страна. След случая 101 кг материал е конфискуван при интервенцията, стартирана от екипи на провинциалното командване на жандармерията. Борбата ни с опиатите ще продължи уверено. Няма да позволим нашата страна и нашата юноша да бъдат отровени ", е декларирал той.

От друга страна е обявено, че делата на тримата обвинени не престават.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР